onsdag den 14. marts 2018

Skolernes Innovationsdag

Gratis materiale til Skolernes Innovationsdag Fra Clio



”Piger kan ikke lære noget!”

Det er en sætning, som 15-årige Hadisah har hørt alt for mange gange. I Ghanas fattige områder, hvor hun bor, tror mand(d) ikke, det nytter noget at sende piger i skole. Uden opbakning hjemmefra dropper de oftere ud end drengene, og de klarer sig dårligt til eksamen. Derfor vælger familierne kun at sende drengene i skole, når pengene er små. Og det er de næsten altid.

Støt Ghanas piger: Sms BØGER til 1414, og giv 39 kroner til pigers uddannelse

Resultatet er, at mange piger aldrig lærer at læse. I stedet arbejder de eller bliver giftet bort og får børn, før de selv er rigtigt voksne. Resten af livet er de afhængige af fædre, brødre og ægtemænd. De får aldrig chancen for selv at bekæmpe fattigdommen i deres eget liv.
Vi har udviklet en model, der virker: Særlige skoler for teenagepiger fra fattige familier. For ti år siden oprettede vi den første. Pigerne fik tårnhøje karakterer, og i dag går mange af dem på universitetet, hvor de studerer til læger og ingeniører.
Oxfam IBIS logo

onsdag den 7. marts 2018

Coding Pirates workshop.

Har du lyst til at være coding pirates for en dag?
Kom og leg med lego-mindstorm og scratch.
Billedresultat for coding pirates
Alle børn er velkomne til nogle timer med sjov med teknik og kodning. Du kan programmere dit eget spil i Scratch, programmere Lego Mindstorms-robotter til at lave sumobrydning eller farvesortering af Lego-klodser.

Medbring din egen computer eller lån en på biblioteket.

Entré: Gratis billetter via linket.
Køb/bestil billet
Lør. d. 10. marts 2018, kl. 10. (Gratis billetter)
Høje Gladsaxe Bibliotek, Høje Gladsaxe Torv 2, Søborg

Go Atlas 7.-10- Nyheder

Atlasportalen har fået en ny forside, med fire overskuelige indgange til portalens omfattende indhold af kort, temaer og opgaver:

Kortsamling: Søg efter kort i portalen ud fra et klikbart verdenskort, ved fritekstsøgning, ved at vælge region og emne eller ved søgning i GIS-kort.

Temaer: Find samlinger af temakort, hvoraf de øverste på siden indeholder opgaver og lærervejledning.

Kortsammenligner: Få adgang til to forskellige kortsammenlignere, Historiske danmarkskort (sammenlign topografiske danmarkskort fra 1842-1899 og frem til i dag) og Sammenlign to kort (sammenlign kort fra hele portalens kortsamling).

Kortlære og opgaver: Find her et kortlæreforløb og de tre store opgavesamlinger Opgaver, Prøv selv og Quiz.

Hvert tema består af små tematiske kortsamlinger, der giver mulighed for at tilrettelægge undervisningen med temakort som udgangspunkt. Temaerne i oversigten er i alfabetisk rækkefølge og opdelt efter temaer med og uden opgaver. Temaer med opgaver indeholder hver en række elevopgaver og en lærervejledning til både temaet og opgaverne.

Oversigtsvisningen af Opgaver og Prøv selv er også forbedret, så eleverne lettere kan finde frem til den opgave, de skal arbejde med. Alle opgaver i de tre opgavetyper er opdelt efter geografisk område.

På alle de georefererede kort i GO Atlas kan du søge på stednavne og adresser ved at klikke på luppen i panelet i kortets højre side. Kortene vises samlet, når du sætter kryds i "Vis kun GIS-kort" i Kortsamling.
Da kortene er georefererede, har du også mulighed for hurtigt at få vist din geografiske placering på kortet ved at klikke på symbolet ”Vis min placering” i panelets højre side.