onsdag den 7. marts 2018

Go Atlas 7.-10- Nyheder

Atlasportalen har fået en ny forside, med fire overskuelige indgange til portalens omfattende indhold af kort, temaer og opgaver:

Kortsamling: Søg efter kort i portalen ud fra et klikbart verdenskort, ved fritekstsøgning, ved at vælge region og emne eller ved søgning i GIS-kort.

Temaer: Find samlinger af temakort, hvoraf de øverste på siden indeholder opgaver og lærervejledning.

Kortsammenligner: Få adgang til to forskellige kortsammenlignere, Historiske danmarkskort (sammenlign topografiske danmarkskort fra 1842-1899 og frem til i dag) og Sammenlign to kort (sammenlign kort fra hele portalens kortsamling).

Kortlære og opgaver: Find her et kortlæreforløb og de tre store opgavesamlinger Opgaver, Prøv selv og Quiz.

Hvert tema består af små tematiske kortsamlinger, der giver mulighed for at tilrettelægge undervisningen med temakort som udgangspunkt. Temaerne i oversigten er i alfabetisk rækkefølge og opdelt efter temaer med og uden opgaver. Temaer med opgaver indeholder hver en række elevopgaver og en lærervejledning til både temaet og opgaverne.

Oversigtsvisningen af Opgaver og Prøv selv er også forbedret, så eleverne lettere kan finde frem til den opgave, de skal arbejde med. Alle opgaver i de tre opgavetyper er opdelt efter geografisk område.

På alle de georefererede kort i GO Atlas kan du søge på stednavne og adresser ved at klikke på luppen i panelet i kortets højre side. Kortene vises samlet, når du sætter kryds i "Vis kun GIS-kort" i Kortsamling.
Da kortene er georefererede, har du også mulighed for hurtigt at få vist din geografiske placering på kortet ved at klikke på symbolet ”Vis min placering” i panelets højre side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar